ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Ο.Ε.Υ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
• Σε όλες τις Δ/νσεις απαιτούνται Τμήματα Γραμματειακής Υποστήριξης. Η τάξη και η Οργάνωση της Υπηρεσίας ανήκει στο τμήμα αυτό.
• Στην Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών υπάρχει Τμήμα κίνησης οχημάτων. Τα αντίστοιχα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων να γίνουν τμήματα.(Γιατί αυτός ο διαχωρισμός?)
• Το αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου να έχει αρμοδιότητες μόνον και μόνον αυτές που ορίζει το Π.Δ 146 Οργανισμός Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
• Υπάρχει αυτοτελές τμήμα Π.Α.Μ.Π.Σ.Ε.Α στην Έδρα ενώ στις Περιφερειακές Ενότητες είναι γραφεία. Τα γραφεία των Π.Ε να γίνουν τμήματα.
• Δ/νση Ποιότητας και Αποδοτικότητας με τα τέσσερα τμήματα από δύο που ήταν σε προηγούμενο Σχέδιο Ο.Ε.Υ. Η Δ/νση αυτή παίρνει αρμοδιότητες από άλλες Δνσεις (Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών,Γραφείο Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη, Εκτελεστικό Γραμματέα, Γενικούς Δ/ντές, Δ/ντές, Περιφερειάρχη, Υπουργείο Εσωτερικών,κλπ}.Είναι το Υπερόργανο Διοίκησης. Δεν απαιτείται και δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η Δ/νση.
• Η Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού με τα εφτά τμήματα από τα οποία τα τέσσερα είναι παρατηρητήρια. Άποψή μου όλες οι αρμοδιότητες αυτής της Δνσης εμπεριέχονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Θεωρώ ότι το Ανθρώπινο Δυναμικό για το καλό- Ανάπτυξη της Περιφέρειας , να στελεχώσει άλλες υπηρεσίες και όχι αυτή.
• Το νέο τμήμα Φραγμάτων, Γεφυρών και λοιπών Υποδομών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Έδρας είναι ένα τμήμα που δεν έχει Ουσιαστικές Αρμοδιότητες. Για να υπάρχει ο λόγος ύπαρξης αυτού του τμήματος θα πρέπει όλες οι αρμοδιότητες που είναι στα άλλα τμήματα (Δομών Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιακών έργων) και αφορούν τα φράγματα και τις Γέφυρες να μεταφερθούν σ’αυτό το Νέο Τμήμα.
• Δνση Ελέγχου Δόμησης – Περιφερειακό Παρατηρητήριο .Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης στο Νέο Ο.Ε.Υ διότι δεν έχει εκδοθεί το Π.Δ για τις αρμοδιότητες και τη στελέχωσή του.
• Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας συγχωνεύει σε ένα τμήμα την φυτική παραγωγή , με την ζωική παραγωγή με την αλιεία και τις έγγειες βελτιώσεις και το ονομάζει Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής.
• Στις Δνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων δημιουργεί ένα νέο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων με πάρα πολλές αρμοδιότητες και ταυτόχρονα συγχωνεύει τα τμήματα Ζωικής παραγωγής με τα τμήματα Αλιείας. Σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην ΑGROTIKA 2020 με κύριο θέμα την Αλιεία και τις Ιχθυοκαλλιέργειες σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι είναι η Περιφέρεια με τα περισσότερα Εσωτερικά Ύδατα και η Αλιεία – Ιχθυοκαλλιέργειες θα πρέπει να αποτελέσουν Πυλώνα ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα και στην παρούσα χρονική περίοδο (μεταλιγνιτική) είναι αναγκαία. Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω με αυτή την διαπίστωση ,όμως ο Ο.Ε.Υ δεν συμφωνεί με αυτό. Προτείνω την δημιουργία μιας νέας Δ/νσης Εσωτερικών Υδάτων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με τρία τμήματα:
1.Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης
2.Τμήμα Αλιείας
3.Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων
Απαραίτητη η στελέχωση με Βιολόγους,Ιχθυολόγους,Περιβαντολλόγους,Τεχνολόγους Ιχθυολόγους,Γεωπόνους
Τεχνολόγους Γεωπονίας .
• Στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στην Έδρα να προστεθεί το τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης.
• Στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων να υπάρχουν τα εξής τμήματα
1.Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης
2.Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
3.Τμήμα Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης
4. Τμήμα Ζωικής Παραγωγής
5.Τμήμα Ποιοτικού Φυτουγειονομικού Ελέγχου
6.Τμήμα Γεωργιών μηχανημάτων και Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.
7.Τα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων να γίνουν τμήματα.
• Οι Υποδιευθύνσεις Κτηνιατρικής των Π.Ε να γίνουν Δ/νσεις Κτηνιατρικής των Π.Ε, τα Κτηνιατρικά γραφεία να γίνουν Κτηνιατρικά τμήματα καθώς επίσης και να προστεθεί και Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης σε κάθε Π.Ε.
• Τέλος Δνση Πολιτικής Γής σε κάθε Π.Ε με τα εξής τμήματα
1.Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης
2.Τμήμα Τοπογραφίας
3.Τμήμα Εποικισμού
4.Τμήμα Αναδασμού
Κάθε τμήμα και κάθε Δ/νση θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες αρμοδιότητες , καθώς επίσης οι Δ/νσεις που έχουν άμεση και συχνή επαφή με τον πολίτη θα πρέπει να στελεχώνονται με το ανάλογο προσωπικό και τις ανάλογες οργανικές μονάδες. Πάντα για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη . Στο Σχέδιο του Ο.Ε.Υ παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει αύξηση Οργανικών Μονάδων (Τμήματα , Δ/νσεων) σε υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη , και μείωση Οργανικών Μονάδων (Τμήματα , Δ/νσεων) με συγχωνεύσεις Οργανικών Μονάδων σε υπηρεσίες που έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη.
ΕΝΟΤΗΤΑ Δ : ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Ο πρόσφατος Νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών 4674/2020 άρθρο 45 δίνει τη δυνατότητα διεκδίκησης – τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης ,Προϊσταμένων Γενικής Δ/νσης , Δ/νσης ,Τμήματος να συμμετέχουν και υπάλληλοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Μάλιστα σε θέσεις Προϊσταμένων Τμήματος και συνάδελφοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο σχέδιο του Ο.Ε.Υ της Π.Δ.Μ αυτό δεν ισχύει. Σε όλες τις θέσεις ευθύνης Προϊσταμένων Γενικής Δ/νσης έχει τον όρο <> που σημαίνει τον ουσιαστικό αποκλεισμό των Τ.Ε
Σε κάποιες Δ/νσεις , Τμήματα τους δίνει την δυνατότητα διεκδίκησης και στους Τ.Ε π.χ Δνσεις Δημόσιας Υγείας , Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ,Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Γιατί αυτός ο Διαχωρισμός και μεταξύ των Τ.Ε ?
Σε άλλες πάλι Δνσεις και τμήματα βάζει Ειδικότητες σε άλλες όχι τη στιγμή που σ αυτές τις Οργανικές μονάδες υπηρετούν και ασκούν αρμοδιότητες και υπάλληλοι άλλων ειδικοτήτων ανεξαρτήτως αν είναι Π.Ε , Τ.Ε αποκλείοντας έτσι και τις δυο κατηγορίες .
Συγκεκριμένα
• Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ,τμήμα Διαχείρισης Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης αποκλείει τους Τ.Ε Γεωπόνους βάζοντας τον όρο εν ελλείψει , ενώ δίνει την δυνατότητα σε ένα υπάλληλο Π.Ε Διοικητικού τη διεκδίκηση της θέσης ευθύνης τη στιγμή που στο τμήμα αυτό συνάδελφος ΤΕ Γεωπόνος εκτελεί καθήκοντα επί εικοσαετία. Αυτό δεν είναι άδικο?
• Στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης των Π.Ε αποκλείει τους Τ.Ε Γεωπόνους βάζοντας τον όρο εν ελλείψει τη στιγμή που στο τμήμα αυτό σε κάποιες Π.Ε υπάρχουν συνάδελφοι ΤΕ Γεωπόνοι που εκτελούν καθήκοντα .
• Το ίδιο και ακόμη χειρότερα υπάρχει στο Τμήμα Ποιοτικού Φυτουγειονομικού Ελέγχου που αποκλείει τελείως τους συνάδελφους ΤΕ Γεωπόνους τη στιγμή που στο τμήμα αυτό σε Π.Ε υπάρχει συνάδελφος ΤΕ Γεωπόνος που είναι προϊστάμενος στο τμήμα αυτό. Μέχρι τώρα μπορούσε να ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου και στο νέο Ο.Ε.Υ δεν μπορεί?
• Στο Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων και εκεί υπάρχει αποκλεισμός Τ.Ε Γεωπόνων με τον όρο εν ελλείψει και μάλιστα στους Γεωπόνους βάζει και ειδικότητα.
Τι πάθατε με τους Τεχνολόγους Γεωπόνους ? Γιατί αυτός ο αποκλεισμός? Το ίδιο ισχύει και σε άλλες Δ/νσεις και Τμήματα με αντίστοιχες ειδικότητες Τεχνολόγων.
Ο Νόμος που προανέφερα ο 4674/2020 τέθηκε σε Διαβούλευση .Όλοι οι Θεσμικοί Φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους , τις ενστάσεις τους ,τις αντιρρήσεις τους. Όμως ο Νόμος ψηφίστηκε με το Διαζευκτικό Π.Ε ή Τ.Ε για τις θέσεις ευθύνης σε Γενικές Δ/νσεις και Δ/νσεις και για τα τμήματα Π.Ε ή Τ.Ε ή Δ.Ε . Είναι αντισυνταγματικός ο Νόμος?
Ο Ο.Ε.Υ της Περιφέρειας Αττικής στις Γενικές Δ/νσεις και Δ/νσεις έχει παντού Π.Ε ή Τ.Ε
και στα Τμήματα Π.Ε ή Τ.Ε ή Δ.Ε. Δηλαδή αυτός ο Ο.Ε.Υ της μεγαλύτερης Περιφέρειας είναι παράνομος?
Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι Τ.Ε μπορούν να έχουν Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς τίτλους ίσους και ίδιους με τους τίτλους των Π.Ε.
Γιατί αφού θεωρείται ότι είμαστε κατωτέρου γνωστικού επιπέδου , τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ,καθηγητές Πολυτεχνείων ,Πανεπιστημίων κλπ μας δέχονται ως Υποψηφίους και δεν μας αποκλείουν?
Το να διεκδικείς τα δικαιώματά σου αυτά που σου δίνει ο νόμος είναι υποχρέωση σου. Το να διεκδικείς θέσεις ευθύνης επί ίσης όροις είναι ευγενής άμιλλα . Το να μη δίνεις την ευκαιρία ανέλιξης σε όλους τους Υπαλλήλους είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
Ναζλή Αμπατζίδου
Υπάλληλος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας
Μέλος Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Δ.Μ
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Ο.Ε.Υ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ • Σε όλες τις Δ/νσεις απαιτούνται Τμήματα Γραμματειακής Υποστήριξης. Η τάξη και η Οργάνωση της Υπηρεσίας ανήκει στο τμήμα αυτό. • Στην Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών υπάρχει Τμήμα κίνησης οχημάτων. Τα αντίστοιχα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων να γίνουν τμήματα.(Γιατί αυτός ο διαχωρισμός?) • Το αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου να έχει αρμοδιότητες μόνον και μόνον αυτές που ορίζει το Π.Δ 146 Οργανισμός Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. • Υπάρχει αυτοτελές τμήμα Π.Α.Μ.Π.Σ.Ε.Α στην Έδρα ενώ στις Περιφερειακές Ενότητες είναι γραφεία. Τα γραφεία των Π.Ε να γίνουν τμήματα. • Δ/νση Ποιότητας και Αποδοτικότητας με τα τέσσερα τμήματα από δύο που ήταν σε προηγούμενο Σχέδιο Ο.Ε.Υ. Η Δ/νση αυτή παίρνει αρμοδιότητες από άλλες Δνσεις (Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών,Γραφείο Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη, Εκτελεστικό Γραμματέα, Γενικούς Δ/ντές, Δ/ντές, Περιφερειάρχη, Υπουργείο Εσωτερικών,κλπ}.Είναι το Υπερόργανο Διοίκησης. Δεν απαιτείται και δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η Δ/νση. • Η Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού με τα εφτά τμήματα από τα οποία τα τέσσερα είναι παρατηρητήρια. Άποψή μου όλες οι αρμοδιότητες αυτής της Δνσης εμπεριέχονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Θεωρώ ότι το Ανθρώπινο Δυναμικό για το καλό- Ανάπτυξη της Περιφέρειας , να στελεχώσει άλλες υπηρεσίες και όχι αυτή. • Το νέο τμήμα Φραγμάτων, Γεφυρών και λοιπών Υποδομών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Έδρας είναι ένα τμήμα που δεν έχει Ουσιαστικές Αρμοδιότητες. Για να υπάρχει ο λόγος ύπαρξης αυτού του τμήματος θα πρέπει όλες οι αρμοδιότητες που είναι στα άλλα τμήματα (Δομών Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιακών έργων) και αφορούν τα φράγματα και τις Γέφυρες να μεταφερθούν σ’αυτό το Νέο Τμήμα. • Δνση Ελέγχου Δόμησης – Περιφερειακό Παρατηρητήριο .Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης στο Νέο Ο.Ε.Υ διότι δεν έχει εκδοθεί το Π.Δ για τις αρμοδιότητες και τη στελέχωσή του. • Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας συγχωνεύει σε ένα τμήμα την φυτική παραγωγή , με την ζωική παραγωγή με την αλιεία και τις έγγειες βελτιώσεις και το ονομάζει Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής. • Στις Δνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων δημιουργεί ένα νέο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων με πάρα πολλές αρμοδιότητες και ταυτόχρονα συγχωνεύει τα τμήματα Ζωικής παραγωγής με τα τμήματα Αλιείας. Σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην ΑGROTIKA 2020 με κύριο θέμα την Αλιεία και τις Ιχθυοκαλλιέργειες σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι είναι η Περιφέρεια με τα περισσότερα Εσωτερικά Ύδατα και η Αλιεία – Ιχθυοκαλλιέργειες θα πρέπει να αποτελέσουν Πυλώνα ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα και στην παρούσα χρονική περίοδο (μεταλιγνιτική) είναι αναγκαία. Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω με αυτή την διαπίστωση ,όμως ο Ο.Ε.Υ δεν συμφωνεί με αυτό. Προτείνω την δημιουργία μιας νέας Δ/νσης Εσωτερικών Υδάτων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με τρία τμήματα: 1.Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης 2.Τμήμα Αλιείας 3.Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων Απαραίτητη η στελέχωση με Βιολόγους,Ιχθυολόγους,Περιβαντολλόγους,Τεχνολόγους Ιχθυολόγους,Γεωπόνους Τεχνολόγους Γεωπονίας . • Στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στην Έδρα να προστεθεί το τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης. • Στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων να υπάρχουν τα εξής τμήματα 1.Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης 2.Τμήμα Φυτικής Παραγωγής 3.Τμήμα Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 4. Τμήμα Ζωικής Παραγωγής 5.Τμήμα Ποιοτικού Φυτουγειονομικού Ελέγχου 6.Τμήμα Γεωργιών μηχανημάτων και Αγροτικού Εξηλεκτρισμού. 7.Τα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων να γίνουν τμήματα. • Οι Υποδιευθύνσεις Κτηνιατρικής των Π.Ε να γίνουν Δ/νσεις Κτηνιατρικής των Π.Ε, τα Κτηνιατρικά γραφεία να γίνουν Κτηνιατρικά τμήματα καθώς επίσης και να προστεθεί και Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης σε κάθε Π.Ε. • Τέλος Δνση Πολιτικής Γής σε κάθε Π.Ε με τα εξής τμήματα 1.Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης 2.Τμήμα Τοπογραφίας 3.Τμήμα Εποικισμού 4.Τμήμα Αναδασμού Κάθε τμήμα και κάθε Δ/νση θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες αρμοδιότητες , καθώς επίσης οι Δ/νσεις που έχουν άμεση και συχνή επαφή με τον πολίτη θα πρέπει να στελεχώνονται με το ανάλογο προσωπικό και τις ανάλογες οργανικές μονάδες. Πάντα για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη . Στο Σχέδιο του Ο.Ε.Υ παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει αύξηση Οργανικών Μονάδων (Τμήματα , Δ/νσεων) σε υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη , και μείωση Οργανικών Μονάδων (Τμήματα , Δ/νσεων) με συγχωνεύσεις Οργανικών Μονάδων σε υπηρεσίες που έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη. ΕΝΟΤΗΤΑ Δ : ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ο πρόσφατος Νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών 4674/2020 άρθρο 45 δίνει τη δυνατότητα διεκδίκησης – τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης ,Προϊσταμένων Γενικής Δ/νσης , Δ/νσης ,Τμήματος να συμμετέχουν και υπάλληλοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Μάλιστα σε θέσεις Προϊσταμένων Τμήματος και συνάδελφοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο σχέδιο του Ο.Ε.Υ της Π.Δ.Μ αυτό δεν ισχύει. Σε όλες τις θέσεις ευθύνης Προϊσταμένων Γενικής Δ/νσης έχει τον όρο <> που σημαίνει τον ουσιαστικό αποκλεισμό των Τ.Ε Σε κάποιες Δ/νσεις , Τμήματα τους δίνει την δυνατότητα διεκδίκησης και στους Τ.Ε π.χ Δνσεις Δημόσιας Υγείας , Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ,Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Γιατί αυτός ο Διαχωρισμός και μεταξύ των Τ.Ε ? Σε άλλες πάλι Δνσεις και τμήματα βάζει Ειδικότητες σε άλλες όχι τη στιγμή που σ αυτές τις Οργανικές μονάδες υπηρετούν και ασκούν αρμοδιότητες και υπάλληλοι άλλων ειδικοτήτων ανεξαρτήτως αν είναι Π.Ε , Τ.Ε αποκλείοντας έτσι και τις δυο κατηγορίες . Συγκεκριμένα • Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ,τμήμα Διαχείρισης Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης αποκλείει τους Τ.Ε Γεωπόνους βάζοντας τον όρο εν ελλείψει , ενώ δίνει την δυνατότητα σε ένα υπάλληλο Π.Ε Διοικητικού τη διεκδίκηση της θέσης ευθύνης τη στιγμή που στο τμήμα αυτό συνάδελφος ΤΕ Γεωπόνος εκτελεί καθήκοντα επί εικοσαετία. Αυτό δεν είναι άδικο? • Στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης των Π.Ε αποκλείει τους Τ.Ε Γεωπόνους βάζοντας τον όρο εν ελλείψει τη στιγμή που στο τμήμα αυτό σε κάποιες Π.Ε υπάρχουν συνάδελφοι ΤΕ Γεωπόνοι που εκτελούν καθήκοντα . • Το ίδιο και ακόμη χειρότερα υπάρχει στο Τμήμα Ποιοτικού Φυτουγειονομικού Ελέγχου που αποκλείει τελείως τους συνάδελφους ΤΕ Γεωπόνους τη στιγμή που στο τμήμα αυτό σε Π.Ε υπάρχει συνάδελφος ΤΕ Γεωπόνος που είναι προϊστάμενος στο τμήμα αυτό. Μέχρι τώρα μπορούσε να ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου και στο νέο Ο.Ε.Υ δεν μπορεί? • Στο Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων και εκεί υπάρχει αποκλεισμός Τ.Ε Γεωπόνων με τον όρο εν ελλείψει και μάλιστα στους Γεωπόνους βάζει και ειδικότητα. Τι πάθατε με τους Τεχνολόγους Γεωπόνους ? Γιατί αυτός ο αποκλεισμός? Το ίδιο ισχύει και σε άλλες Δ/νσεις και Τμήματα με αντίστοιχες ειδικότητες Τεχνολόγων. Ο Νόμος που προανέφερα ο 4674/2020 τέθηκε σε Διαβούλευση .Όλοι οι Θεσμικοί Φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους , τις ενστάσεις τους ,τις αντιρρήσεις τους. Όμως ο Νόμος ψηφίστηκε με το Διαζευκτικό Π.Ε ή Τ.Ε για τις θέσεις ευθύνης σε Γενικές Δ/νσεις και Δ/νσεις και για τα τμήματα Π.Ε ή Τ.Ε ή Δ.Ε . Είναι αντισυνταγματικός ο Νόμος? Ο Ο.Ε.Υ της Περιφέρειας Αττικής στις Γενικές Δ/νσεις και Δ/νσεις έχει παντού Π.Ε ή Τ.Ε και στα Τμήματα Π.Ε ή Τ.Ε ή Δ.Ε. Δηλαδή αυτός ο Ο.Ε.Υ της μεγαλύτερης Περιφέρειας είναι παράνομος? Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι Τ.Ε μπορούν να έχουν Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς τίτλους ίσους και ίδιους με τους τίτλους των Π.Ε. Γιατί αφού θεωρείται ότι είμαστε κατωτέρου γνωστικού επιπέδου , τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ,καθηγητές Πολυτεχνείων ,Πανεπιστημίων κλπ μας δέχονται ως Υποψηφίους και δεν μας αποκλείουν? Το να διεκδικείς τα δικαιώματά σου αυτά που σου δίνει ο νόμος είναι υποχρέωση σου. Το να διεκδικείς θέσεις ευθύνης επί ίσης όροις είναι ευγενής άμιλλα . Το να μη δίνεις την ευκαιρία ανέλιξης σε όλους τους Υπαλλήλους είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Ναζλή Αμπατζίδου Υπάλληλος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Μέλος Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Δ.Μ