1) Άρα λοιπόν (με την ίδια ακριβώς λογική), αφού οι Γεωπόνοι Ζωϊκής Παραγωγής (καθώς και όσες άλλες ειδικότητες), κάνουν τουλάχιστον 3 έτη σπουδών στην Ζωοτεχνία, καθώς και πολλά μαθήματα στην Κτηνιατρική, να μπορούν να τοποθετούνται ως προϊστάμενοι στα Κτηνιατρεία.
2)Σχετικά με διδακτορικά στο αντίστοιχο αντικείμενο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες δεκάδες τουλάχιστον, από τους Γεωπόνους αυτής της ειδικότητας.
3) Το παράδειγμα των μινκ (η και αλεπούδων), για παραγωγή προϊόντων γούνας, μάλλον λειτουργεί ως αντιπαράδειγμα και όχι ως παράδειγμα. Είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι η αλυσίδα της συνολικής παραγωγικής διαδικασίας της γούνας, βρίσκεται σε ολοένα και φθίνουσα πορεία, συνοδευόμενη μάλιστα και από παγκόσμια κατακραυγή. Παραθέτω μόνο ένα μικρό δείγμα παράδειγμα χωρών που αποφάσισαν να τερματίσουν την παραγωγή γούνας:
Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Βέλγιο, Αυστρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Κροατία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Λουξεμβούργο και Σλοβενία.
Να σημειώσω δε ότι στη Νορβηγία, η οποία θα σταματήσει την παραγωγή γούνας το 2025, το ψύχος διαρκεί 8 μήνες το έτος. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η διαδικασία σταμάτησε από το 2019.
Έτσι αντί να επενδύουμε αντιοικονομικά σε μια τέτοια οικονομική κρίση, θα έπρεπε να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους που ασχολούνται με τη γούνα, να στραφούν σε άλλα επαγγέλματα με μέλλον. Η επένδυση στην παραγωγή γούνας είναι πλέον λανθασμένη στρατηγική (Ένας Γεωπόνος Ζωϊκής Παραγωγής θα το έπιανε αμέσως αυτό).
4) Όντως λοιπόν συμφωνώ, ας αφήσουμε τους επαγγελματικούς σωβινισμούς και τα διοικητικά λόμπυ του παρελθόντος, αλλά και κάτι άλλο που..... απέφυγε η κριτική σας. Το πως θα κρατάμε τη θέση μας για πάντα, στους αιώνες των αιώνων.
1) Άρα λοιπόν (με την ίδια ακριβώς λογική), αφού οι Γεωπόνοι Ζωϊκής Παραγωγής (καθώς και όσες άλλες ειδικότητες), κάνουν τουλάχιστον 3 έτη σπουδών στην Ζωοτεχνία, καθώς και πολλά μαθήματα στην Κτηνιατρική, να μπορούν να τοποθετούνται ως προϊστάμενοι στα Κτηνιατρεία. 2)Σχετικά με διδακτορικά στο αντίστοιχο αντικείμενο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες δεκάδες τουλάχιστον, από τους Γεωπόνους αυτής της ειδικότητας. 3) Το παράδειγμα των μινκ (η και αλεπούδων), για παραγωγή προϊόντων γούνας, μάλλον λειτουργεί ως αντιπαράδειγμα και όχι ως παράδειγμα. Είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι η αλυσίδα της συνολικής παραγωγικής διαδικασίας της γούνας, βρίσκεται σε ολοένα και φθίνουσα πορεία, συνοδευόμενη μάλιστα και από παγκόσμια κατακραυγή. Παραθέτω μόνο ένα μικρό δείγμα παράδειγμα χωρών που αποφάσισαν να τερματίσουν την παραγωγή γούνας: Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Βέλγιο, Αυστρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Κροατία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Λουξεμβούργο και Σλοβενία. Να σημειώσω δε ότι στη Νορβηγία, η οποία θα σταματήσει την παραγωγή γούνας το 2025, το ψύχος διαρκεί 8 μήνες το έτος. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η διαδικασία σταμάτησε από το 2019. Έτσι αντί να επενδύουμε αντιοικονομικά σε μια τέτοια οικονομική κρίση, θα έπρεπε να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους που ασχολούνται με τη γούνα, να στραφούν σε άλλα επαγγέλματα με μέλλον. Η επένδυση στην παραγωγή γούνας είναι πλέον λανθασμένη στρατηγική (Ένας Γεωπόνος Ζωϊκής Παραγωγής θα το έπιανε αμέσως αυτό). 4) Όντως λοιπόν συμφωνώ, ας αφήσουμε τους επαγγελματικούς σωβινισμούς και τα διοικητικά λόμπυ του παρελθόντος, αλλά και κάτι άλλο που..... απέφυγε η κριτική σας. Το πως θα κρατάμε τη θέση μας για πάντα, στους αιώνες των αιώνων.